Pijama nasıl seçilmeli? Pijama Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

11-03-2020 09:41
Pijama nasıl seçilmeli? Pijama Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Pijama nasıl seçilmeli?
Ev giyimi denince pijama çok özel ve özellikli bir ev kıyafetidir. Hatta pijama tek başına bir ev giysisi olarak evde rahatlığı, evde huzuru, evde keyifli bir gün ve keyifli bir gece geçirmeyi temsil eder. Yani evde pijama giyilir. Evde pijama ile rahat edilir. Evde pijama ile huzur bulur insan. Tam da bu konuda daha da ileri cümleler kurmak olasıdır. En güzel pazar sabahı kahvaltıları, ailenin tüm bireylerini bir arada olduğu "-günaydın !" diyenin o en sıcak kahvaltı masasına kurulduğu harika pazar kahvaltıları anne, baba, çocuklar ve varsa büyükler hep beraber en doğal kıyafetler içinde yani pijamalar içinde kahvaltı sofrasına oturulur. En doğal ve en rahat hissettiren güzel pijamalar için de aile arası hoş sohbetli güzel pazar kahvaltıları tamamlanır. 
...
 
Pijama ev yaşamının fenomen giysisidir.
Anlamı ve temsil ettiği duygu yelpazesi itibarıyla kesinlikle en iyi ve en doğal insan duyguları ile de iletişimi olan bir ev kıyafetidir. Yani. Yanisi şu: Tüm bu açılardan bakıldığında ev, evde hayat, evde rahatlık, evde keyif, evde güzel zamanlar geçirmek tanımlamalarının ortak paydası, "Pijamadır."
...
 
Pijama ev giyiminde bir yaşam tarzıdır. 
Pijamalı hayat doğrudan ev rahatlığını temsil eder. Evde en değerli varlığımızla yani öz varlığımızla "başbaşa kalmayı", pijama ev ortamı içinde dinlenmeyi, pijama bir uyku giyimi ve uyku giysisi olarak da bedeni yatakta en güzel şekilde "dinlendirmeyi" temsil eder. İşte tam da bu konuda pijamanın bir alışveriş nesnesi olarak seçimi, en iyi pijamanın keşfi, farklı pijamalar arasında karşılaştırma ve kıyaslamalar yapılarak doğru pijamanın satın alınması son derece önem kazanmaktadır. 
...

Pijama Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Pijama alırken dikkat edilecek basit kuralları şimdilik kısaca yazalım. Bir başka EVDEGİY faydalı yazılar makalemizde de daha geniş ve etraflı şekilde herkes için değerli olabilecek bilgiler vermeye devam edelim: 
-Pijamada öncelikle doğal elyaftan üretilmiş olma detayına dikkat etmek gerekir. Bunun için pamuklu pijama, viskon pijama, penye pijama, modal pijama gibi materyali natürel pijamalar tercih edilmeye çalışılmalıdır. 
-Pijamada en iyi markaların en natürel ürünleri tercih edilmelidir. 
-Pijamada tasarım ve desen estetiği gözetilmelidir. 
-Ev giyimi şıklığı da önemlidir. Pijamada dantel gibi, minik fiyonklar gibi, cep gibi, bağcık gibi, düğmeli ya da düğmesiz tercihler gibi detayda zevke gören değişen formlar da iyi incelenmeli. Ve ona göre pijama siparişi verilmeli. 
-Pijamanın ev içi kullanım şekline göre de tercih yapılabilir. Ev ortamında pijama ya da yatak ortamında pijama seçiminde de seçim kriterleri ve tercihler değişebilir. 
-Pijamanın uzun kollu ya da kısa kollu olması kişisel rahatlık için yine bir tercih noktasıdır. 
-Beden rahatlığı açısından özellikle pijamada yaka bölgesi rahatlığı önemlidir. Örneğin bisiklet yaka pijama, V yaka pijama, yayık yaka pijama, patlı ve düğmeli yaka pijama gibi sizi en rahat hissettirecek pijama seçimini yine kişisel deneyimleriniz ve pijama beden uyumunuz açısından tercih edebilirsiniz.
...
O zaman gelsin mottomuz: "Yaşasın Pijamalı Hayat !"
...
PİJAMA MUTLULUĞU  / YAZILARI
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.